Viktig informasjon, tips og inspirasjon for butikker
For å maksimere holdbarheten på Hvasser Asparges må buntene hele tiden oppbevares i vann med lav temperatur- gjerne isvann.
1.
Hvasser Asparges fraktes til butikken i kjølebil. Hvasser Asparges er nyplukka, og så ferske at de nyskårne stilkene må stå i vann.
2.
Kassene med Hvasser Asparges ser slik ut. I bunnen av kassene er det et beger med vann. Buntene står rett opp og ned på våt skumgummi, som ligger nedi vannet i dette begeret.
3.
Tilsett mer vann til begeret i bunnen av kassen dersom Hvasser Asparges skal lagres i den. Sett deretter kassen på kjøla så raskt som mulig.
4.
Ute i butikken kan Hvasser Asparges stå i kassen sin. Riv da av den øverste delen av kassen ved den perforerte linjen. Husk å ettervanne buntene må alltid stå i vann.
5.
Det beste er å sette buntene i isvann. Pass på at det ikke bare er is, men at det er vann også. Evt kan buntene settes i vann i en kjølehylle.
6.
Legg gjerne noen brosjyrer i nærheten av buntene. Du kan også laste ned plakater her, skrive dem ut, og henge dem opp i din butikk.