Pr/Media

Her har vi samlet avisutklipp, priser osv.

Arkiv

2019

2019 Hvasser Asparges var blant hele 50 nominerte til Best i Tekst-prisene. Etter en spennende avstemming kom vi til finalen som én av tre finalister. Det endte med Hederlig Omtale og flott utmerkelse for beste egenbeskrivelse, skrevet av tekstforfatter Henrik Bydal i Breakfast:

«Vi er Hvasser Asparges. Og vår asparges er så god at du skulle ønske at du kunne spise hver eneste én av dem, to ganger. Minst.»

 

 2017

2017 Reportasje i lokalavisa Øyene

2017 Hvasser Asparges var med i matkassen fra Godt Levert

2017 Omtale i «Ny Norsk Mat» av Even Ramsvik (kåret til Årets Kokebok 2017). Han skriver blant annet:

«Det var norsk asparges som i sin tid virkelig fikk meg til å forandre mening når det gjaldt norske råvarer. Da jeg begynte som kokk, hadde norske råvarer fortsatt et nokså dårlig rykte – alt var automatisk bedre når det kom fra utlandet. Jeg husker at det var en enorm øyeåpner for meg da vi første gang fikk inn frisk norsk asparges fra Hvasser. Det var så godt – noe av den beste aspargesen jeg hadde smakt. Jeg tenkte at hvis vi kan få til så god asparges her i Norge, kan vi få til hva som helst. For meg ble det begynnelsen på en helt ny måte å jobbe med mat på». 

2017 Hvasser Asparges i den populære Månedens Burger i samarbeid med Kverneriet mai 2017

2016

2016 Blogginnlegg av matkulturformidler og blogger Yngve Ekern
(tidligere matjournalist gjennom 20 år i Aftenposten)

2016 Omtale i dagligvarehandelen.no etter tildeling av Spesialitet fra Matmerk

2016 Intervju på NRK Vestfold

2016 Opplysningskontoret for Frukt og Grønt på besøk i åkeren, dekket av Spiselandslaget.com

2016 Oppmerksomhet fra utenlandsk presse, freshplaza.com

2016 Innslag om Hvasser Asparges på Dagsrevyen kl 21.00

2016 Reportasje i fagbladet Gartneryrket nr 6/2016

2016 Omtale i «Innerå + Bø» av Kari Innerå og Merete Bø (kåret til Årets Vakreste Kokebok 2016). Kari Innerå er tidligere olympisk mester med kokkelandslaget og nordisk mester i kokkekunst. Merete Bø er vinjournalist i Dagens Næringsliv og tidligere nordisk mester for vinkelnere. I boken er det både oppskrift av forfatterne, og kort informasjon om Hvasser Asparges av Bernt Freberg. Kari Innerå har i VG 2014 uttalt seg generelt om norsk asparges: «Jeg velger norske asparges først og fremst fordi de er norskprodusert. Klimaet her gjør at de vokser saktere. Den smaker fantastisk, er mindre og søtere enn de vi vanligvis får fra utlandet. (…) Ferskheten er også et av argumentene for å kjøpe norsk, takket være kort tid fra innhøsting til aspargesen er i salg».

2016 Reportasje i Tønsbergs Blad

Priser og utmerkelser

Matmerket Spesialitet (fra 2016)

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket kan ikke kjøpes, men må godkjennes av en jury. Det var en enstemmig jury som i 2016 tildelte Hvasser Asparges Matmerket Spesialitet, og hele 3 generasjoner var i Oslo for å motta den gjeve utmerkelsen.

Best i Tekst-prisen 2019

2019 Hvasser Asparges kom helt til finalen i Best i Tekst-prisutdelingen, og fikk Hederlig Omtale i kategorien Beste Egenbeskrivelse. Her er tekstforfatter Henrik Bydal og Bernt Freberg i Oslo for å motta den flotte utmerkelsen. Den hederlig omtalte teksten går som følger:

«Vi er Hvasser Asparges. Og vår asparges er så god at du skulle ønske at du kunne spise hver eneste én av dem, to ganger. Minst.»

Høyoppløselige filer til bruk for journalister

Rund Logo

.png-fil      .jpg-fil

Bilde av 250g Hvasser Asparges

.jpg-fil

Bilde av brødrene Freberg

Fra venstre: Bernt, Edvart, Anstein

.jpg-fil

kontakt

Telefon 97639223