Viktig informasjon, tips og inspirasjon for restauranter

For å maksimere holdbarheten på Hvasser Asparges må buntene hele tiden oppbevares stående i vann med lav temperatur- gjerne isvann.

Hvasser Asparges trenger vann og kulde

Hvasser Asparges er nyplukkede og saftspente når de forlater pakkeriet vårt. De er pakket stående med nederste delen av stilken i vann.

Dersom Hvasser Asparges ikke skal brukes umiddelbart, men lagres i esken sin, er det viktig at det fylles på med vann i begeret i bunnen av esken, og at den settes på kjøla. På den måten maksimeres holdbarheten.

Med riktig oppbevaring kan Hvasser Asparges holde seg knasende sprø i lang tid. Her finner du inspirasjon og ideer for enkelt å kunne inkludere Hvasser Asparges på ditt spisested:

7-retters Aspargesmeny

Restaurant Argent ved Den Norske Opera i Oslo arrangerte «Asparges-uke» Oslo, 2017. Menyen besto av 7 retter med asparges i ulike varianter, og vi fikk smake Hvasser Asparges tilberedt på mange ulike vis.

Skikkelig Hvasser Asparges burger

Restaurant Kverneriet inkluderte Hvasser Asparges i sin «Månedens burger» Tønsberg, mai 2017, og presenterte den slik:

*SPROUTS OF SPRING*
Spring is finally here – bringing along some awesome vegetables for us to celebrate! In this months burger we top our beef patty with rich and juicy oxtail ragu cooked with cognac and redwine, accompanied by fresh chestnuts and crispy radishes. It is resting on Norwegian asparagus from Vestfold and paired with a cream parsley mayonnaise!

Aspargesfestival på Bølgen & Moi

Bølgen & Moi i Kristiansand arrangerte sommeren 2018 Aspargesfestival med Hvasser Asparges i hovedrollen. Og da sommelier Henrik Dahl Jahnsen, som hele 4 ganger er kåret til Norges beste vinkelner, smakte seg frem til passende drikke, ble dette en opplevelse av de sjeldne.

Her kan du se Henrik presentere Aspargesfestivalen.
Her kan du se Henrik presentere menyen.
Her kan du besøke Bølgen & Moi, Kristiansand.

Sandwich fra B.T. Brød & Topping

Med et fantastisk konsept, nemlig «å lage sykt digge sandwicher proppfulle med gjennomtenkte smaker og gode råvarer», inkluderte hun også Hvasser Asparges i en fantastisk variant av en sandwich! Bildene er tatt av B.T. Brød & Topping.

17. mai med Hvasser Asparges

Sesongen for Hvasser Asparges er godt i gang på 17. mai, og det er en dag hvor det smaker utrolig godt å knaske rå stilker med Hvasser Asparges dyppet i deilige sauser og dressinger, eller grille Hvasser Asparges pakket inn i bacon eller spekeskinke. Gratulerer med dagen!

Ta kontakt med oss for å få levert Hvasser Asparges til ditt spisested. Den korte sesongen for Hvasser Asparges varer fra begynnelsen av mai til ca midten av juni, så det kan være lurt å forhåndsbestille når du planlegger vårmenyen.