Slik dyrkes Hvasser Asparges

Er du sart, utålmodig og sulten? Da bør du finne noe annet enn asparges å dyrke. For faktisk tar det ca. 1161 døgn fra en asparges er plantet til du kan spise den. Heldigvis er vi i Hvasser Asparges tålmodige, hardføre, snille og rører ikke maten før vi får lov. Sånt blir det god asparges av.

Dag 1

Aspargesen blir sådd i drivhus. Her får den varme, vann og næring.

Vi ønsker bare det beste for vår asparges. Derfor tar vi jordprøver før vi planter den på jordet. Deretter gjødsler, freser og planter vi.

Dag 

Etter ca. 80 dager i veksthus blir aspargesen plantet på jordet.

1-2 uker etter planting blir det radrensa og luket ugress for hånd. Radrensing (altså at vi renser raden aspargesen gror i) og luking gjøres ca. 4-5 ganger i vekstsesongen. Vi vanner når det trengs.

Dag 

Intet vokser uten næring. Derfor gjødsler vi igjen i august. Hvert eneste år.

Når høsten kommer går næringa ned i rota. Plantene blir brune. Det har vi også blitt etter å ha vært ute i sola hele sommeren.

Dag 

Når våren kommer begynner vi på jordene igjen. Vi gjødsler, slår ned aspargesen, freser og vanner. Som regel skjer dette fra slutten av mars til starten av april, avhengig av været.

Dag 

Vi gjør det samme som i fjor. 

Dag 

Vi har gjentatt prosessen fra tidligere og ca. 1161 døgn etter vi plantet er skuddene klare til høsting. I 2-3 uker høster vi. Ja, så tar det kanskje litt tid, men du kjenner på smaken at det er verdt det.