Om Hvasser Asparges
og oss som dyrker den

Vi dyrker lokal og håndplukka asparges på sommerøya Hvasser, ytterst i Oslofjorden. Siden 2012 har vi holdt på her ute i det solrike havgapet.

Vi er 3 brødre som dyrker lokal, håndplukka asparges på sommerøya Hvasser, ytterst i Oslofjorden. Her på solkysten har vi lange sommerdager, mye sol og et sandholdig jordsmonn som er perfekt for velsmakende asparges. Legg til havbrisen som drar inn over åkrene her ute i havgapet, og du har oppskriften for lokal, smakfull, sprø, frisk asparges av en annen verden.

Siden 2012 har vi holdt på med Hvasser Asparges, men i over 20 år har det vært dyrka asparges på disse jordene. Det var Per Gjertsen som var foregangsmann og vår mentor. Da vi fikk æren av å ta over driften, bestemte vi oss for å drive på Pers måte. Derfor har heller ikke vi importert planter, men plantet og sådd sjøl. På den måten unngår vi sykdom og får sterk, sunn asparges som kun har vært her på Hvasser. Det vennligste miljøet i verden, spør du oss.

Sesongen varer fra slutten av april  til St. Hans, og i løpet av den tida håndplukker vi tonnevis av lokal asparges fra egen åker.

Stilkene skjæres forsiktig for hånd før vi vasker, bunter og pakker dem. Selve transporten hjelper Bama oss med. Det gir oss full kontroll fra aspargesen står stolt på åkeren til den er i butikk. På den måten kan vi levere asparges som er sprøere, grønnere og med mer smak av nøtter og gress enn annen mye annen asparges. Lokal og håndplukka, selvfølgelig.