oppskrifter

 

Hvasser Asparges er god på mange måter.
Du kan spise den rå, koke, steke eller grille den.
PS: Husk alltid å skjære av den nederste delen av
aspargesen sånn ca. der hvor det grønne
går over i hvitt eller lilla.
God fornøyelse.

10.02.2016

Hvasser Asparges

med spekeskinke

 

4 porsjoner
8 stk. Hvasser asparges
8 skiver spekeskinke
150 g parmesan skåret i 8 staver

 

  1. Skrell nederste del av aspargesen og kutt av enden på roten.
  2. Kok aspargesen i lettsaltet vann i 3-5 minutter.
  3. Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann. Dette stopper kokeprosessen og bevarer den fine grønnfargen. Tørk aspargesen forsiktig.
  4. Bunt sammen en stav av parmesanost med asparges og en skive spekeskinke. Server gjerne med ferskt brød og rømmedressing.

08.02.2016

Hvasser Asparges

med bacon og sitron

 

4 porsjoner
16 stk. Hvasser asparges
16 skiver bacon
4 ss olivenolje
1 stk. sitron
ca. 1ts salt
1 ts grovmalt pepper

 

  1. Skjær av ca. 1 cm av den nederste delen av aspargesen.
  2. Surr en baconskive rundt hver asparges.
  3. Vend aspargesen i olje med presset sitron. Dryss over med salt og pepper.
  4. Grilles i ca. 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø. Når den har fått litt gyllen farge, er den ferdig.
  5. Drypp over litt olje og sitron. Server og nyt.